Tips inför golvläggningen

Att gå på ett nytt golv är en fantastisk och lyxig känsla, något som många bostadsägare drömmer om. Men många undrar var de ska börja och ifall det är relevant att anställa experter. Golvläggning går utmärkt att utföra själv och du behöver inte vara en expert för att förändra golvets utseende, men det är bra att ha några grunder inom snickeri. Den här artikeln är full med tips och trix för dig som funderar på att göra något åt ditt golv.


Material för golvläggning

Det finns ett brett urval av material för golv på marknaden. Golv kategoriseras ofta i laminatgolv samt parkettgolv, men det finns golv av hårdare material som golvmattor. Även mjukare material som linoleum och vinyl används. Det är vanligt att välja material utifrån utseende men det är viktigt att tänka på hållbarhet. Golv delas ofta in i hållbarhetsklasser. Försök därför att välja något mer beständigt golv i kök och andra utsatta platser.

Utförande

När ditt golv har levererats är det av stor vikt att låta det stå inomhus så att det får anpassa sig till temperaturen. Första steget är att göra ett ordentligt förarbete, detta kan du faktiskt göra helt själv. I förarbetet ingår avläsning av golvsocklar samt foder som kommer i kontakt med golv. Det är viktigt att slipa det gamla golvet om du ska lägga ovanpå, om brädorna vridit sig för mycket är det konventionellt att riva det gamla golvet istället. Observera att golvläggning aldrig bör ske ovanpå fuktupptagande material som heltäckningsmatta eller nålfilt. Kontakta oss om proffs om du vill ha vägledning och känner dig osäker.

Avslut och kontakt

Golvbyte är ett utmanande projekt men det är definitivt genomförbart för hemmafixaren. Vi kan fastslå att så länge du tänker på lagar och arbetsmiljö kommer allting att gå din väg. Kom ihåg att göra rätt med avfall, en avfallszon bör överblickas nära hemmet. Se även till att ha rätt verktyg och skyddsredskap. Om du känner att din plan behöver utvecklas eller har blivit för stor är du välkommen till att kontakta oss. Våra golvläggare i Falun hjälper gärna till från början till slut. Du når oss enklast via vårt kontaktformulär.

Kontakta oss när det är dags att byta golv!

Är det dags att byta golv eller ska ni slipa befintligt golv för att återställa des forna glans? Oavsett vilket så finns våra golvläggare i Falun här för dig! Allt du behöver göra är att kontakta oss. Välkommen!